Home
Snabbsök

Läs
som en bok:

Start
Juni
Juli
Aug 1
Aug 2

Sept 1
Sept 2

Okt 1
Okt 2

Nov 1
Nov 2

Dec 1
Dec 2

Jan 1
Jan 2

Feb 1

Feb 2

Mars 1

Mars 2

April 1
April 2

Maj 1
Maj 2

 


 

 

 

Franska Menytips

Fiskrätter

à l'anglaise. Kokt fisk som serveras med persilja, citronskivor och smält smör tillsammans med Pommes à l'anglaise.

Batelière. Kokta fiskfiléer. Små glaserade lökar, champinjoner, kräftor, stekta ägg, vitvinssås med musslor.

Boitelle. Fiskfiléer kokas med finhackad lök och färska champinjonskivor. Spadet kokas in och vittvinssås hälls över fisken.

Bonne femme. Kokta fiskfiléer, vittvinssås med champinjonskivor och hackad persilja.

Britannique. Stekta fiskfiléer eller hel fisk. Äppelringar bräserade i vitt vin och citronsaft. Brynt smör hälls över.

Cancalaise. Kokta fiskfiléer, pocherade ostron, räkor och vittvinssås.

Cardinal. Kokta fiskfiléer, fiskvelouté starkt färgad med hummersmör, skivor av hummerstjärtar och tryffel.

Chauchat. Kokt fisk gratineras i mornaysås med en ring av tjocka potatisskivor runt fisken.

Commodore. Kokta fiskfiléer, vittvinssås med kräftsmör och fiskbullar garnerade med tryffel och kräftstjärtar.

Dieppoise. Kokt fisk, musslor, räkor och vittvinssås.

Doria. Stekta fiskfiléer med gurkstavar som upphettats i citronsaft och läggs på fisken. Överhälls med brynt smör.

Dugléré. Fiskfiléer eller hel fisk pocheras i vitt vin på en bädd av hackade tomater, hackad charlottenlök, körvel, persilja, gräslök och dragon. Fiskspadet kokas ihop och blandas med vittvinssås och hälls över fisken. Gratineras sedan hastigt för att få färg.

Florentine. Kokt fisk på en bädd av smörkokta spenatblad. Täcks med mornaysås och gratineras.

Forstière. Stekt fisk med brynta murklor och tunna baconstrimlor serveras med pommes château.

Grand Duc. Kokta fiskfiléer med sparrisknoppar, tryffelskivor och mornaysås.

Grenobloise. Stekt fisk med kapris och citronklyftor.

Hongroise. Kokta fiskfiléer som täcks med kokta potatisskivor och överhälls med paprikasås.

Indienne. Kokt fisk med ris och currysås.

Lyonnaise. Stekta fiskfiléer med smörkokt skivad lök som smaksatts med vitt vin och tomatpuré, vitlök och citron.

Marinière. Kokt fisk, räkor, musslor. Vittvinssås med musselspad.

Matelote. Fisk kokt i vitt vin med små glaserade lökar, champinjoner, stekta brödkrutonger och matelotesås.

Meunière. Stekt fisk som doppas i saltat vetemjöl och steks.

Montreuil. Kokt fisk med valnötstora kokta skalade potatisar. Vittvinssås över fisken. Räksås över potatisen.

Murat. Stekta fiskfiléer. Stekta tomatskivor och stavar av kronärtskockabottnar. Råstekt potatis. Kryddas med persilja och citronsaft. Smält smör över strax innan servering.

Nantua. Kokta fiskfiléer, kräftstjärtar och tryffelskivor. Vitsås med grädde, kräftsmör och kräftstjärtar.

Nicoise. Kokta fiskfiléer. Tomatconcassé, sardellfiléer, oliver, kapris och hackade dragonblad.

Polignac. Kokta fiskfiléer med köttglass och grädde. Strimlad tryffel och champinjoner upphettas i smör och smaksätts med sherry.Täcks med vittvinssås.

Polonaise. Kokt fisk som beströs rikligt med hackat hårdkokt ägg, smörbrynt rivebröd och finhackad persilja.

Portugaise. Kokta fiskfiléer. I fiskspadet inkokas tomatkött, hackad gul lökoch champinjoner. Blandningen breds över fisken.

Princesse. Kokta fiskfiléer med sparrisknoppar, vittvinssås och tryffelskivor samt smördegshalvmånar.

Trouvillaise. Kokta fiskfiléer med musslor, räkor, hackade champinjoner och räksås.

Walewska. Kokta fiskfiléer, champinjoner samt skivor av hummerstjärtar och tryffel med mornaysås.

 

 

 

 

 

www.jemtland.se


Smörgåsar
Franska potatisar
Fransk Fisk

Goda Såsgrunder
Salladsbuffé

Steka
Grilla

Recept


Lunchlådor

Duka till fest

Drycker


Fra-Sve
Sve-Fra
Sve-Eng


Omvandlings-tabell

GoMat butiken