Snabbsök

Läs
som en bok:

Start
Juni
Juli
Aug 1
Aug 2

Sept 1
Sept 2

Okt 1
Okt 2

Nov 1
Nov 2

Dec 1
Dec 2

Jan 1
Jan 2

Feb 1

Feb 2

Mars 1

Mars 2

April 1
April 2

Maj 1
Maj 2

 


 

 

 

Husmanskost & Traditionella
Lunchlådor

Ansjovislåda
Ägglådan smöras i botten, tre eller fyra ansjovisfiléer överslås med två ägg och alltsammans får stelna.

 

Bergslagslåda
Liten ostgratinerad kalvfilé på en bädd av gräddstuvade kantareller, stekt potatis vid sidan, överströdd med persilja.

 

Borgmästarelåda
Liten stekt kalvfilé med skånsk potatis, dekoreras med hackad färsk eller salt gurka och tomatklyftor.

 

Byggmästarelåda
En liten oxfilé, en skiva stekt rimmat fläsk, persiljesmör och stekt pressad potatis.

 

Enköpingslåda
Stekt winerkorv, finskuren stekt potatis med lök, stekt ägg, raspad pepparrot och tomatklyftor.

 

Eslövslåda
Fläskfilé, kalvnjure, prinskorv, béarnaise och potatismos.

 

Falulåda
Falukorv i tärningar smörfräses tillsammans med finskuren lök. Stuvad potatis lägges på ena sidan, korven dekoreras med en skiva senapssmör och lägges på den andra sidan i lådan. Hackad persilja strös över.

 

Frukostlåda
Hackad kalvfilé med stekt ägg, två skivor bacon och stekt potatis.

 

Gotlandslåda
Två små lammkotletter, persiljesmör, sparrisknopp, ärter och stekt finskuren potatis.

 

Gripsholmslåda
Liten biff - brynt lök och grönsaker.

 

Gästgivarelåda
Liten oxfilé med brynt lök, potatispuré.

 

Gävlelåda
Äggstanning serverad bed bräckt böckling, stekt potatis och brynt lök.

 

Halmstadslåda
Ett ägg i låda, en liten skiva rökt lax med dillkvist samt något spenat.

 

Jägarelåda
Liten biff av älg eller rådjur, gräddstuvade kantareller, potatismos

 

Jägmästarelåda
Liten biff, prinskorv, bacon, skånsk potatis dekoreras med några skivor fläsk eller saltgurka.

 

Järnvägslåda
Potatis spritsas i låda i form av fyra ekrar i ett hjul. Varje fack fylles med olikfärgade saker såsom njursauté, bacon, prinskorv, ärter, tomater, stuvad svamp etc.

 

Kalmarlåda
Två lammkotletter och skånsk potatis upplägges i låda, dekoreras med gurka och hackad persilja.
Typ II: En lammkotlett, en skiva bacon och skånsk potatis, gurka och persilja.
Typ III: En kalvfilé, en skiva rökt skinka, skånsk potatis, gurka och persilja.

 

Klockrikelåda
Bräckt medwurst, överströdd med osttärningar, gräslökstuvad potatis.

 

Källarmästarelåda
Gräddstuvade champinjoner och kalvbräss omges av en ring ris, lätt smaksatt med curry. Ett förlorat ägg placeras ovanpå och dekoreras med en tesked tomatsås och hackad persilja.

 

Lapplandslåda
Rökt renstek, svamp, potatis och lök skäres i små tärningar och brynes. En äggstanning slås över och det hela gräddas i en ägglåda i ugn.

 

Målarelåda
Bottnen täckes med spenat, ett stekt ägg placeras i mitten. På båda sidor om ägget tunna skivor av rimmad lax med dillkvistar.

 

Pariserlåda
En liten biff Lindström med stekt ägg omges av en krans med finskuren brynt potatis. Hackad persilja.

 

Patentlåda
Två ägg i låda, omges av en krans finskuren skinka, lök och potatis smörstekt och garnerad med hackad persilja.

 

Rydboholmslåda
Tre små filéer av kalv, lamm och fläsk, finskuren brynt potatis, ärter samt madeirasås.

 

Skepparelåda
En liten kalvfilé och en skiva rimmat fläsk samt persiljesmör. Pressad nykokt potatis smörstekes och upplägges i form av en liten brungräddad omelett. Dekoreras med saltgurka.

 

Skinklåda
Bräckt skinka i tunna skivor lägges i botten på den smörade lådan, två ägg slås över, de får stelna och lådan serveras.

 

Skomakarelåda
Liten oxfilé med potatispuré, skinktärningar och skuren gräslök.

 

Skräddarelåda
Fläskfilé, kalvnjure, tryffelsås och potatispuré.

 

Smögenlåda
Halstrade sardiner med äggröra. Dekoreras med dillkvistar.

 

Snickarelåda
Falukorv i tärningar, brynt med lök, tomat och potatis, överslås med en äggstanning och gräddas i ugn.

 

Torshällalåda
Finhackad lök, rökt skinka och potatis brynes tillsammans och upplägges, omges av en slinga tomatsås. En rå äggula placeras ovanpå i lådans mitt. Dekoreras med hackad persilja.

 

Traktörlåda
Färsk och rimmad oxbringa blandad och skuren i grova strimlor, blandas med potatis i samma form, samt med finskuren lök. Litet worchestershiresås stänkes över det hela. Dekoreras med ett stekt ägg och raspad pepparrot.

 

Västgötalåda
Panerad kalvbräss i skivor samt alla sorters grönsaker upplagda i små grupper omkring.

 

Åhuslåda
Bondäggröra med skivad rökt ål omges av en ring hackad dill.

 

Årelåda
Rökt renstek och potatis i små tärningar brynes, lägges i mitten samt omges av äggröra.

 

Ölandslåda
På en bädd av stuvad spenat lägges en liten hackad kalvfilé, vilken helt övertäckes med stuvade champinjoner.

 

Öresundslåda
På en bädd av hel bladspenat placeras kokta rödspottafiléer, omges med en rand med spritsad potatis, överslås med en god fisksås, innehållande några av säsongens skaldjur samt tomater och persilja. Gratineras.

 

 

 

www.jemtland.se


Smörgåsar
Franska potatisar
Fransk Fisk

Goda Såsgrunder
Salladsbuffé

Steka
Grilla

Recept


Lunchlådor

Duka till fest

Drycker


Fra-Sve
Sve-Fra
Sve-Eng


Omvandlings-tabell